Julkalender - Lucka 23 - Korpilombolo GIF

Vi öppnar lucka 23 och reser till Korpilombolo. OBS - missa inte chansen att vara med i vår jultävling, läs mer längst ner i texten.🏆

Korpilombolo är en tätort i Pajala kommun. Byn ligger ungefär mittemellan Överkalix och Pajala längs med väg 392. År 2020 var det 507 invånare i Korpilombolo. Ofta använda kortnamnet Korpis i folkmun.

Korpilombolo GIF(KGIF) är en väldigt aktiv idrottsförening. De har ett stort engagemang för folkhälsan i byn och driver bland annat ett gym, drar upp skidspår och spolar isrink. Traditionellt har föreningen drivit en fotbollsskola under somrarna. Den hålls vanligen på sensommaren i augusti. På fotbollsskolan har alla barn fått varsin boll och vattenflaska med föreningens logga på - ett fint sätt att bygga föreningsanda på.

I samband med att fotbollsgnistan kom till byn så har de dragit igång organiserad, återkommande fotbollsverksamhet under sommaren för barnen i byn. Under de senaste två åren har två lag varit igång, ett knatte och ett blandat låg- och mellanstadiegäng.

Under 2020 spelade KGIF en match mot Överkalix IF och vi hoppas på att få se mer matchspel i fotbollsligan under 2022.

Tävling
Vi kommer ha en tävling i samband med julkalendern. Bästa fotbollsminne från de områdena vi presenterar kommer vinna ett finfint pris efter att sista luckan är öppnad.
 
För att delta, kommentera på facebook eller maila in ditt bästa fotbollsminne.
 
Vinnaren presenteras på Fotbollsgalan i januari!✨🏆
 
Maila: kansliet@norrbottensff.bd.se