Julkalender - Lucka 22 - Polcirkeln/Svanstein FF

Vi öppnar lucka 22 och reser mot Svanstein. OBS - missa inte chansen att vara med i vår jultävling, läs mer längst ner i texten.🏆

Svanstein är en småort vid Torne älv strax norr om polcirkeln i Övertorneå kommun. 2005 bodde 207 personer i byn. Svanstein har en stor slalombacke som lockar turister om vintrarna.

Svanstein och Juoksengi har sedan många år tillbaka ett framgångsrikt fotbollssamarbete byarna emellan. Tillsammans driver de föreningen Polcirkeln/Svanstein FF. Tillsammans med två andra föreningar i tornedalen arrangerade dem Midnattsolscupen från 1982-2011. Flertalet av matcherna spelades under sena kvällar och som namnet antyder - midnatt, under de ljusa nätterna. Lagen som deltog kom främst från norra Sverige, Finland, Norge och Ryssland.

Innan fotbollsgnistan kom så hade föreningen ingen fotbollsverksamhet för barn. Fotbollsgnistan hjälpte till med skolbesök och prova-på-träningar för byns barn. Idag har de ett samarbete med Pello IF. Samarbetet ser ut så att Svanstein bedriver träning för de yngre åldrarna och Pello för de äldre. Vissa spelare spelar med båda lagen.

Barnen i området spelar fotboll på sommaren och futsal på vintern. Så fort smittspridningen sjunkit så hoppas laget på en vänskapsmatch mot Sattajärvi IF i futsal.

TÄVLING
Vi kommer ha en tävling i samband med julkalendern. Bästa fotbollsminne från de områdena vi presenterar kommer vinna ett finfint pris efter att sista luckan är öppnad.
 
För att delta, kommentera på facebook eller maila in ditt bästa fotbollsminne.
 
Vinnaren presenteras på Fotbollsgalan i januari!✨🏆
 
Maila: kansliet@norrbottensff.bd.se