Julkalender - Lucka 21 - Pello IF

Vi öppnar lucka 21 och reser till Pello. OBS - missa inte chansen att vara med i vår jultävling, läs mer längst ner i texten.🏆

Pello är en småort i Övertorneå kommun. Byn ligger på västra sidan av Torneälven, runt 30km norr om polcirkeln. På andra sidan älven ligger finska byn med samma namn.

I Pello ligger fotbollplanen i hjärtat av byn, alldeles intill grillen och ICA. Fotbollsplanen är en fint skött naturgräsplan.

I samband med att Fotbollsgnistan kom till Pello så har föreningen, Pello IF(PIF), fått hjälp med att arrangera matchspel. Pello IF deltog i somras i Fotbollsligan, en mer flexibel barn- och ungdomsserie. Gnistan har även haft inspirationsträningar för att nystartat knattelag.

Några av säsongens mest spännande matcher har spelats mellan Pello IF och Harads IF, det är alltid oerhört jämnt! I början av december kom även PIF ner till arcushallen i Luleå för att delta i Gnistancupen.

I Pello spelar nästa alla barn fotboll på sommaren och futsal på vintern!

TÄVLING
Vi kommer ha en tävling i samband med julkalendern. Bästa fotbollsminne från de områdena vi presenterar kommer vinna ett finfint pris efter att sista luckan är öppnad.
 
För att delta, kommentera på facebook eller maila in ditt bästa fotbollsminne.
 
Vinnaren presenteras på Fotbollsgalan i januari!✨🏆
 
Maila: kansliet@norrbottensff.bd.se