Julkalender - Lucka 20 - Vuollerim SK

Vi öppnar öppnar lucka 20 och reser till Vuollerim. OBS - missa inte chansen att vara med i vår jultävling, läs mer längst ner i texten.🏆

När du kör från Harads längs med väg 97 mot Jokkmokk så kommer du till Vuollerim. Vuollerim tillhör Jokkmokks kommun och har drygt 600 invånare. Vuollerim har varit bebott av människor väldigt länge, de äldsta fynden är ända från stenåldern.

Vuollerim SK är en gammal förening som snart fyller 100år. Under sina många år har de hunnit bedriva många verksamheter, allt från ishockey till teater. Skidor och fotboll är två verksamheter som varit med länge.

Idag driver föreningen en skidanläggning och ett gym. Stor fotbollsanläggning finns också med två naturgräsplaner och en grus.

Med hjälp av fotbollsgnistan bedriver föreningen idag två fotbollslag, ett för de yngre barnen och ett för de lite äldre. Premiärmatchen för lagen spelades i somras mot Harads i ett stort derby. Det äldre laget var med i Gnistancupen och vann priset ”Gnistans kometlag”.

Något som utmärkte Vuollerim lite extra i Gnistancupen var de snygga, lite retro, lila match- och träningsställen.

Tävling
Vi kommer ha en tävling i samband med julkalendern. Bästa fotbollsminne från de områdena vi presenterar kommer vinna ett finfint pris efter att sista luckan är öppnad.
 
För att delta, kommentera på facebook eller maila in ditt bästa fotbollsminne.
 
Vinnaren presenteras på Fotbollsgalan i januari!✨🏆
 
Maila: kansliet@norrbottensff.bd.se