Julkalender - Lucka 18 - Kangos & Junosuando

Vi öppnar lucka 18 och reser till Kangos & Junosuando. OBS - missa inte chansen att vara med i vår jultävling, läs mer längst ner i texten.🏆

Kangos och Junosuando är två tätorter som ligger nästgårds varandra i Pajala kommun. Junosuando ligger längs med Torneälven och Kangos längs med Lainioälven. De rinner ihop med varandra ca 5km söder om byarna.

De är två skilda föreningar men samverkar väldigt mycket. Junosuando arrangerar varje år sin historiska fotbollsskola, faktiskt den äldsta i vårt län. Junosuando har även en fantastisk anläggning med perfekt klippt gräs, gott om målburar och en väldigt fräsch föreningslokal. Kangos har en anläggning som ligger väldigt centralt vid byns camping och skola. I Kangos förening har det inte spelats en fotbollsmatch sedan 1968.

Tillsammans driver föreningarna ett lag med spelare i ålder 7-14år. Idag spelar de främst futsal men förhoppningarna är att även kunna ha sommarverksamhet under 2022.

Tyvärr har en av eldsjälarna för verksamheten flyttat från byn och nu söker vi med lykta efter fler som kan engagera sig i aktiviteterna.

Även i Kangos och Junosuando finns ett stort intresse för att dra igång gå-fotboll. Kanske 2022 blir året då vi har Norrbottens första gå-fotbollssammandrag?

Tävling
Vi kommer ha en tävling i samband med julkalendern. Bästa fotbollsminne från de områdena vi presenterar kommer vinna ett finfint pris efter att sista luckan är öppnad.
 
För att delta, kommentera på facebook eller maila in ditt bästa fotbollsminne.
 
Vinnaren presenteras på Fotbollsgalan i januari!✨🏆
 
Maila: kansliet@norrbottensff.bd.se