Klart för start även för seniorfotbollen

Norrbottens Fotbollförbund har beslutat, efter det besked som kom från Folkhälsomyndigheten 19 maj, att seniortävlingar får starta den 1 juni och att samtliga serier kommer att genomföras enligt tidigare beslut i tävlingskommittén.

Norrbottens FF har beslutat att:

  • damer div 2, herrar div 4 och herrar div 5 spelas som dubbelserie.
  • damer div 3 och damer div 4 spelas som enkelserie

För att i enlighet med Folkhälsomyndighetens intentioner begränsa antalet matcher som spelas men samtidigt bibehålla möjligheten att genomföra de nämnda tävlingarna i form av dubbelmöten, kommer varje lag som deltar i tävlingarna inte få genomföra fler än 16 seriematcher per lag under perioden juni – augusti. Detta under förutsättning att restriktionerna inte förändras. Ansvaret att följa restriktionerna är föreningens och vid flytt av matcher får denna maxgräns ej överskridas.

SvFF har tagit fram riktlinjer och rekommendationer som alla delar av fotbollsrörelsen bör förhålla sig till.

Vi tror att dessa kan vara ett bra stöd som gör det enklare för föreningarna att ta hand om sin verksamhet och fatta beslut i en utmanande tid.

Alla måste dock vara införstådda med att läget kan skifta snabbt – nya beslut från myndigheter kan komma, situationen kan både förvärras och förbättras. Dessa rekommendationer och riktlinjer kan därför behöva uppdateras (i princip bör man utgå från att detta kommer att hända).

Om så sker kommer SvFF och NFF meddela alla berörda på snabbast möjliga vis.

SvFF:s uppdaterade riktlinjer hittar ni här