Fotbollsmatcher för spelare födda 2002 och senare - Norrbotten

Förtydligande av de nya riktlinjerna för Norrbottens FF.

Hej Fotbollsföreningar i Norrbotten!

Igår 28/4 kom, något överraskande, beskedet från FHM att det får spelas matcher för barn & ungdom födda 2002 och senare.

Detta kändes naturligtvis bra för oss som älskar fotboll och har längtat efter att få spela matcher igen.

Mitt i glädjen att komma igång med matchande så kommer, helt naturligt, en massa frågor.

Jag har försökt sammanfatta SvFFs uppdaterade restriktioner i kortformat som jag bifogar i detta mail.

Vill dock trycka på några saker som vi ser som extra viktiga att förhålla sig till, eftersom vi tror att de kan tolkas olika, förutom att följa restriktionerna till punkt och pricka.

  • Personer födda 2002 eller senare får träna samt – utomhus – spela maximalt en match per lag och vecka, under förutsättning att matchen genomförs lokalt eller annars med ett begränsat resande.

Här är det nu extra viktigt att alla förhåller sig till en match per vecka och inte börjar dela grupper och hitta nya konstellationer för att kunna spela flera matcher!

Max en match per individ och vecka är det som gäller!

Lokala variationer kan förekomma och det är därför viktigt att hålla sig uppdaterad om vad som gäller i respektive kommun.

  • De som är födda 2001 och tidigare (och som inte är yrkesidrottare) får träna, men inte spela några matcher.

Här är det noga att vara oerhört tydlig med vad som gäller!

Även om det finns träningsgrupper/lag som består av någon enstaka spelare född 20

01 och tidigare så får de absolut inte delta i eventuella matcher!

Tänk på att vi alla ska hjälpas åt att följa dessa nya restriktioner!

Om vi inte följer restriktionerna utan hittar egna genvägar och lösningar kan det stängas ner igen lika fort som det öppnade upp!

NFF har fått till oss att det förekommit så kallade informella matcher mellan seniorlag där man exempelvis har varsin planhalva att träna på och” kommer överens” om att spela mot varandra.

Det är naturligtvis inte okej på något sätt att göra det. Om det är så att det fortfarande förekommer så uppmanar vi er som gjort/gör det att sluta omedelbart med detta!

Jag vill poängtera att hela ”fotbollsfamiljen” påverkas negativt av allt som inte sköts på rätt sätt. Och allt som är dåligt, och även en del bra, sprids via sociala medier.

För att allt ska kännas bra kring resande mellan olika kommuner så har vi konsulterat Smittskydd Norrbotten och fått klartecken till spel inom distriktet för ovan nämnda åldrar. (Födda 2002 och senare).

Med det tillägget att, om det är stor smittspridning i en kommun så ska man försöka undvika att resa till och från den kommunen till det lugnat ner sig.

Ha en trevlig Valborgshelg!

Kansliechef, Michael Fleuron

Vid frågor