Delta

Är ni intresserade av att tända fotbollsgnistan i er by? Fundera på vad som är det ni behöver mest hjälp med. Se över vilka arenor och idrottplatser som kan fungera. Finns det en gräsplan? Har ni fotbollsmål och vilket skick är dem i? Finns det gott om träningstider i en inomhushall?

Frågor som kan uppstå:

  • Ja! De lag som startas är åldersintegrerade och mixade med både pojkar och flickor som spelar tillsammans. Hittills har det startats upp knatte, lågstadium, mellanstadium och högstadielag.
  • Nej, vi försörjer er med material och stöttande besök.
  • I projektet får ni hjälp att knyta in nya ledare och att engagera alla olika sorts målgrupper i byn. Vi utbildar er gärna inom ledarförsörjning och taktik for att engagera ideella ledare till i framtiden, alla föreningar brottas med samma problem.
  • Alla byar har möjlighet att möta andra nybörjarlag som ligger inom nära håll. Norrbottens Fotbollsförbund erbjuder även alla föreningar att anmäla sig och delta i nya serier som är anpassade för färre spelare i blandade åldrar och kön. Matcherna sker i sammandragsform och varje lag ansvarar för ett hemma-sammandrag.