Tävlingssäsongen 2020

Luleå 2020-05-04 20:00

Norrbottens Fotbollförbunds styrelse har beslutat följande vid möte 4 maj 2020 utifrån rådande läge på grund av Corona pandemin.

Seriestarten i samtliga Distriktsserier på seniorsidan flyttas fram till 1 augusti 2020, serierna spelas som enkelserier. Norrbottens Fotbollförbund kommunicerar inom kort ut eventuella korrigeringar i lottningar, speldagar etc. Serieavgiften som kommer att faktureras av Norrbottens Fotbollförbund till föreningar med seniorlag halveras, för samtliga lag som kommer att spela en enkelserie. Som ett led i att hjälpa föreningarna i denna svåra tid, trots ökad administration för Norrbottens Fotbollförbund.

Starten av COOP Norrbotten Cup på seniorsidan planeras till 13 juni 2020, med förhoppning att kunna spela majoriteten av matcherna innan seriestarten av Distriktsserierna. Tillsvidare gäller att inga träningsmatcher på seniorsidan är tillåtna. Förändras riktlinjer från Folkhälsomyndigheten och SvFF gällande träningsmatcher kan nytt beslut i frågan tas av Norrbottens Fotbollförbund.

Tidigare beslut gällande tränings- och tävlingsmatcher för barn- och ungdomar upp till 18 år kvarstår.

Alla måste dock vara införstådda med att läget kan skifta snabbt – nya beslut från myndigheter kan komma, situationen kan både förvärras och förbättras. Dessa rekommendationer och riktlinjer kan därför behöva omprövas och uppdateras.