Norrlandslägret i Junsele 24-27 maj pojkar 2003

Norrbotten kom till spel i Junsele med 18 utespelare och 2 målvakter. Glädjande nog så har vi representation från ett stort antal föreningar i länet. IFK Arvidsjaur, IFK Luleå, Lira BK, Luleå SK, Älvsby IF, Gammelgårdens IF, Bodens BK, Storfors AIK, Öjeby IF, Gammelstads IF samt Alviks IK har varit representerade i Junsele.

På det rent fotbollsmässiga planet så har vi varit mycket nöjda med fokus under lägret i Junsele. Vi har jobbat mycket med speluppbyggnad och försvarsspel utifrån vår spelidé samt förberedelse inför matcherna och killarna har svarat upp mycket bra med stor nyfikenhet och fin inställning. Det har varit enormt varmt under helgen och spelarna har tagit ett stort eget ansvar i hur man förbereder sig för match, hur man äter och dricker samt vilket fokus man dyker upp med till träning och match. Extra viktigt i värmen och det har fungerat mycket mycket bra.

Vi har hunnit med tre träningspass och fyra matcher under helgen. Samtliga spelare har startat minst två av dessa matcher. Vi har en seger samt tre oavgjorda matcher under lägret och det är resultatmässigt helt okej. Västerbotten är det lag som imponerade mest mot oss och där är dom värda segern men vi gör en solid match försvarsmässigt och gör mål på vår enda riktigt målchans. Övriga matcher är jämna tillställningar som kunde slutat lite hur som helst men framförallt ovärderliga att få inför Halmstad. Alla killar har verkligen gjort sitt yttersta och dessutom uppträtt på ett väldigt bra sätt mot motståndare och mot varandra. Sedan så ska det delas ut en stor eloge till killarna och även till deras ledare ute i föreningarna. Killarna har fått ta stort eget ansvar då vi känner att man i denna ålder bör kunna göra det. Allt ifrån vad man gör mellan matcher och träningar och hur man laddar upp inför match. Det är då glädjande att se hur killarna har varit schyssta mot varandra, hur man har hållit tiderna till mat och samlingar exemplariskt samt även skött sig och käkat mellanmål med mera mellan mattiderna. Vi har fått rapporter från flera håll att dom har haft väldigt kul, kommit tillsammans som grupp och att alla är inkluderade. För det så ska samtliga spelare ha en stor eloge, det har varit en förmån att få representera Norrbotten tillsammans med spelarna under detta läger.

Vi vill även passa på att rikta ett stort tack till Glenn Gradin och alla involverade för Norrlandslägret i Junsele. Vi har blivit väldigt fint bemötta hela helgen och det har varit mycket utvecklande att få vara på plats. Tack!

Nu blickar vi framåt mot Halmstad med tillförsikt, hälsar Distriktsförbundskaptenerna.