IFK Luleå segrare i Stora COOP Norrbotten Cup herrar 2017

547 åskådare på plats vid Furuvallen, Kalix för att se finalen i Stora COOP Norrbotten Cup mellan kamratföreningarna IFK Kalix och IFK Luleå.

Bortalaget IFK Luleå tog tidigt ledningen genom mål av Tetteh Komey. I mitten på första halvlek kvitterade IFK Kalix, målskytt Jamie Majol via ett skott från distans över IFK Luleås målvakt Vladimir Sudar. I andra halvlek får Tetteh Komey sitt andra gula kort och blir utvisad. IFK Kalix flyttar fram positionerna, men det är ändå IFK Luleå som är närmast segermålet under ordinarie tid genom en nick i ribban av William Olausson. I början av förlängningen får IFK Luleå straff, William Olausson gör inget misstag 1-2. I slutet av förlängnigsspelet utökar IFK Luleå ledningen till 1-3 genom Gustav Rönnbäck Wallin, dessförinnan har även Jacob Johansson IFK Kalix fått sitt andra gula kort och även han blev därmed utvisad. Det innebär att IFK Luleå representerar Norrbotten i Svenska Cupen 2018 efter seger i en spelmässigt mycket jämn finalmatch.