Norrlandslägret i Junsele

Under fyra dagar har våra Distriktslag födda 2002 deltagit vid Norrlandslägret i Junsele, vilket i år firade 30 års jubileum. Där har våra spelare både flickor och pojkar tränat vid tre tillfällen och spelat tre matcher vardera tillsammans med fem andra distrikt. Mycket givande och utvecklande för ungdomarna. Sammanlagt var det 20 pojkar och 20 flickor (18 utespelare och 2 målvakter) som deltog. SvFF hade representanter på plats, observerade och informerade om Svensk fotboll och hur de ser på utveckling. SvFF talar och berättar tydligt om utbildning/utveckling och att kunna ge så många som möjligt chansen till god spelarutbildning.

Matcherna genomfördes på ett bra sätt med många fina prestationer.

Resultat

Flickor:

Norrbotten-Medelpad 2-0

Norrbotten-Ångermalnland 2-0

Norrbotten-Jämtland/Härjedalen 1-1

Pojkar:

Norrbotten-Medelpad 0-3

Norrbotten-Ångermanland 1-0

Norrbotten-Jämtland/Härjedalen 2-0

Ledare för Distriktslagen är Lars och Nina Nordström för Flickorna och Per-Håkan Taavo och Ulf Sundqvist för Pojkarna.

Samtidigt genomfördes även domarutbildning där Norrbotten hade två representanter, lovande domarna Simon och Victor Tjärnberg.