Lyckad Stockholmsresa

Sunderbyns ungdomslag med pojkar födda 2001 har under helgen varit i Stockholm för matcher i A-slutspelet Ligacupen U16. Här har man ställts inför det allra tuffaste motstånd som finns inom åldersgruppen. Helgens matcher har varit mot IFK Lidingö och Djurgårdens IF.

Bakgrunden är att man under sommaren inledde en dialog och ett samarbete med IFK Luleå. IFK Luleå saknade vid det laget ett eget U16-lag och man hade en plats i fotbolls-Sveriges vinterserie Ligacupen. I Ligacupen får ungdomslag från hela Sverige riktigt bra matcher under vintersäsongen. Det sporrar till bra och kvalitativ träning och ger utvecklande och tuffa matcher.

Under hösten spelades ett gruppspel där Sunderbyn lånade ut hela sitt lag till IFK Luleå. I gruppspelet mötte Sunderbygrabbarna Östersund, Skellefteå, Gefle. Laget gick obesegrade vidare till A-slutspelet där landets 24 främsta U16-lag delas upp i fyra 6-lagsgrupper. Lottningen gav en riktigt tuff, men inspirerande slutspelsgrupp: IFK Luleå (Sunderby SK), IK Sirius, Djurgårdens IF, Hammarby IF, IFK Lidingö samt Skellefteå FF.

I fredags kväll inleddes slutspelet med match mot IFK Lidingö ute på Bosöns idrottsanläggning, Stockholm. Matchen inleddes i ett rasande tempo där Lidingö spelade med en intensiv helplanspress. Sunderby-killarna kom allt mer in i matchen och pressade mot slutet av matchen på för att utjämna Lidingös 3-2 ledning. Med matchens sista spark kontrade dock Lidingö in 4-2, som blev matchens slutresultat.

På lördagskvällen väntade en ännu större utmaning för killarna. Djurgårdens U16-akademi i fotbollshallen på Hjorthagens IP. Ett spelskickligt Djurgården inledde starkt och fick snabbt en 2-0 ledning. Luleålaget jobbade dock på och rullade boll och hade mycket farliga omställningar. Med härlig vilja så lyckades man också vända matchen till ledning 2-4. Djurgården kom dock tillbaka lite i slutet och tryckte på för reducering. Djurgårdarna kom dock aldrig närmare än till 3-4 och glädjen visste inga gränser när segern var klar för Luleålaget.

- Seger för lilla byalaget mot stora Djurgården!

Efter helgens Stockholmsturné väntar nu ytterligare tre roliga matcher i slutspelet. Här finns chansen att se riktigt bra ungdomsfotboll på högsta nivå.

Kommande matcher:

4/3 IFK Luleå-Hammarby IF, kl 12.00 i Arcushallen

7/3 Skellefteå FF-IFK Luleå, kl 18.30

11/3 IFK Luleå-IK Sirius, kl 10.00 i Arcushallen