Anmälan seriespel 5 mot 5 och 3 mot 3

Nu kan ni anmäla ert lag till seriespel, 5 mot 5 och 3 mot 3.

Sista anmälningsdag är 10 maj!

Läs mer här

Nya riktlinjer för barn- och ungdomsfotboll i Norrbotten 2020

Norrbottens Fotbollförbunds styrelse har utifrån Folkhälsomyndighetens och SvFF:s senaste direktiv 16 april beslutat att matcher, träningsmatcher och tävlingar nu kan genomföras för barn och ungdomar födda 2002 och senare, medan beslut sedan tidigare gäller att inga tävlings- och träningsmatcher för vuxna spelas tillsvidare.

Planerad start för barn- och ungdomstävlingar är 23 maj 2020. Lottningar för seriespel och COOP Norrbotten Cup på barn- och ungdomssidan kommuniceras ut inom kort. Inga matcher utanför länsgränsen tillåts. Distriktslagsverksamheten startar upp igen.

Norrbottens Fotbollförbund kommer tillsvidare visa en mycket stor lyhördhet för de föreningar som vill skjuta upp en barn- och ungdomsmatch p.g.a. att en eller flera spelare uppvisat förkylningssymptom och förutsätter att föreningar visar förståelse och respekterar detta.

Vid genomförande av träningar och matcher gäller följande:

• Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta.

• Den som är sjuk, även med milda symtom, ska inte delta i aktiviteter alls, utan stanna hemma till och med två dagar (48 timmar) efter tillfrisknande. Insjuknar man under idrottsaktivitet ska man gå hem direkt.

• Se till att det finns möjlighet till handtvätt eller handsprit och uppmana till god handhygien.

• Dela inte vattenflaskor och liknande som kan överföra saliv.

• Uppmana till att om möjligt byta om hemma före och efter, såväl vid träning som match.

• Vid matcher mot långväga gäster säkerställer hemmalaget att bortalaget har tillgång till omklädningsrum och dusch. Gärna flera rum så att fysisk kontakt undviks alternativt begränsa antalet personer i omklädningsrummet som vistas där samtidigt.

• trängsel mellan människor på anläggningen undviks.

• I samband med match hälsar lagen på varandra och domaren, tackar varandra efter match, dock inte med handskakning.

Arrangören ska också beakta förbudet mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 50 deltagare. Information på hemsida, sociala media etc, anslag på anläggningen med budskapet ingen publik på matchen.

Regeringen har beslutat att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över 50 deltagare förbjuds. Förbudet gäller hela landet och tillsvidare. Enligt Polismyndigheten ska i begreppet "deltagare" inräknas publik, men däremot inte spelare, ledare, funktionärer, ordningsvakter eller annan personal som tjänstgör på uppdrag av arrangören.

Alla måste dock vara införstådda med att läget kan skifta snabbt – nya beslut från myndigheter kan komma, situationen kan både förvärras och förbättras. Dessa rekommendationer och riktlinjer kan därför behöva omprövas och uppdateras.

Digitalt Ungdomsforum 2020

Varmt välkomna till Norrbottens Fotbollförbunds första digitala ungdomsforum!

För lag anmälda till seriespel, 9 mot 9 och 11 mot 11

I och med vad som sker runt om i världen just nu har vi valt att prova köra årets ungdomsforum helt digitalt.

Detta hoppas vi kommer medföra att ännu fler kommer att delta!

Datum: 20 april

Tid: 18:00

Plats: Digitalt(se anslutningsmöjligheter i bifogad fil)

På schemat i år står bland annat:

  • Träning & match för ungdomsfotbollen med Fredrik Waara
  • Aktuellt inom barn- och ungdomsfotboll
  • Ungdomsreglemente
  • Seriespel 2020
  • COOP Norrbotten Cup
  • Min fotboll
  • Information från fotbollskommittén, ungdomsgruppen

I vanliga fall brukar vi avsätta tid under ungdomsforumet för gruppdiskussioner i sina seriegrupper.

Vi kommer att göra en digitallösning på detta, mer info kommer på måndag.

Läs mer här om hur du kopplar upp digMotionsserie 2020

NFF bjuder likt tidigare år in till spel i Motionsserie 2020 som spelas i sammandragsform.

Inbjudan för både Damer och Herrar som inte deltar i ordinarie seriespel. Intresserade lag/föreningar har möjlighet att spela detta som 7 mot 7, 9 mot 9 eller 11 mot 11.

Beroende på utvecklingen när det gäller Corona pandemin återkommer vi med beslut när seriesammandragen kan starta.

Välkommen med anmälan och vid frågor kontakta oss !

Inbjudan Motionsserie 2020

Matchläger Distriktslag pojkar 2005, 5 april, Boden Arena

Uppskjutet tillsvidare - återkommer med nytt datum och kallelse.

Pojkar 2005 har matchläger på Boden Arena 5 April. Två olika matchtrupper med sammanlagt 27 spelare och 4 målvakter.

Kallelse 5 April P05 Spelare till Boden 5 april

Distriktets tävlingsverksamhet

Norrbottens Fotbollförbunds styrelse kommer inom kort att fatta beslut och kommunicera ut detta 7 april gällande distriktets tävlingsverksamhet 2020, utifrån nedanstående. Fram tills dess uppmanas alla att följa SvFF:s och Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

SvFF:s rekommendation till distriktsförbunden

Varje SDF har enligt gällande stadgar och tävlingsbestämmelser mandat att fatta beslut om sin tävlingsverksamhet. SvFF:s styrelse vill dock betona vikten av att svensk fotboll håller ihop och att vi så långt som möjligt upprätthåller en gemensam linje, även i fråga om distriktsverksamheten.

När det gäller distriktens tävlingsverksamhet är SvFF:s rekommendation att folkhälsan – och fotbollens ansvar att motverka smittspridningen – ska stå i fokus. Sedvanlig lokal träningsverksamhet och träningsmatcher bör därför kunna genomföras, men SDF bör överväga att, i linje med SvFF:s beslut i fråga om förbundstävlingarna, skjuta på tävlingsstarten.

I rådande läge bör det prioriteras att hålla igång fotbollen, men inte att genomföra tävlingsmatcher till varje pris. Därmed undviker man också diskussion och oro kring, och bedömningar av, om det är rimligt för en förening att spela tävlingsmatch om en eller flera spelare i laget uppvisar förkylningssymptom.

Om SDF väljer att starta upp tävlingsverksamheten som planerat, är det SvFF:s skarpa rekommendation att distriktet, vid den prövning som görs, tills vidare visar en mycket stor lyhördhet för de föreningar som vill skjuta upp en match p.g.a. att en eller flera spelare uppvisat förkylningssymptom.

I fråga om matcher för barn upp t.o.m. 12 år – d.v.s. där det varken sätts samman en tabell eller koras segrare – kan utgångspunkten vara att genomföra de lokala matcherna som planerat, dock alltid med iakttagande av myndigheternas aktuella råd och riktlinjer.

Om matcher genomförs ska arrangerande förening alltid beakta Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående idrott och information om mindre evenemang.

Krisplan för den nationella fotbollen

Sedan tidigare har Allsvenskan, OBOS Damallsvenskan, Superettan, Elitettan och Svenska Cupen skjutits på framtiden med målet att starta i slutet av maj eller början av juni. SvFF:s Förbundsstyrelse har nu beslutat om åtgärder kring övriga förbundstävlingar. Även här skjuts spelstart till maj-juni och de lägre förbundsserierna kommer att avgöras som enkelserier.
Förbundsstyrelsen har också enats om rekommendationer till distrikten, som vägledning för den regionala och lokala tävlingsverksamheten, samt beslutat att tills vidare skjuta upp resterande matcher i det pågående futsalslutspelet för herrar.
- Coronautbrottet innebär exceptionella utmaningar för vårt samhälle. Svensk fotboll måste ta sitt ansvar och på bästa sätt försöka bidra till att situationen hanteras så effektivt som möjligt, så att riskerna för smittspridning minimeras. Men vi ser också till att det fortfarande, om man vidtar alla de åtgärder som Folkhälsomyndigheten uppmanar till, finns möjligheter att ägna sig åt fotboll runtom i landet. Det är också att ta ansvar för folkhälsan, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson.

Mer information på svenskfotboll.se

Anmälan till COOP Norrbotten Cup-Ungdomar 2020

Nu är det dags att anmäla sig till COOP Norrbotten Cup för Ungdomar 2020, distriktsmästerskap för ungdomslag.

Anmälningsavgift 500 kr/lag

Sista anmälningsdag söndag den 22 mars 2020

Anmälan och Inbjudan Coop Norrbotten Cup 2020

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter