Tränarutbildning Mv-C i Luleå 30 aug

Nu finns det möjlighet att gå Målvaktränarutbildning C i Luleå Söndag 30 Augusti

Utbildningen är på 1 heldag och den kommar att var på Luleå SK Kansli

Välkommen med anmälan !

Anmälan

Notvikens IK DFF segrare i Stora COOP Norrbotten Cup 2020

Stort grattis till Notvikens IK DFF! Segrare i COOP Norrbotten Cup 2020. Utöver äran och pokalen även en segercheck på 10 000 kr. Vinst i finalen mot Piteå IF DFF med 1-0, matchens enda mål gjordes av Emma Rierstam. Huvudsponsorn COOP Norrbotten delade även ut priser till matchens lirare, i Notvikens IK DFF Hanna Hellander och i Piteå IF DFF Andréa Strandh.

Distriktsläger Pojkar -05 i Alvik 8 Juli

DFK:arna Peter Stock och Rikard Wallo kallar till ett läger för Pojkar -05 i Alvik 8 Juli

26 spelare inklusive mv kallas

Inbjudan med tider    Uttagna spelare

Riktlinjer med anledning av Corona-utbrottet

Uppdaterad: 26 juni 12.00
Svenska Fotbollförbundet har idag gjort några smärre uppdateringar i riktlinjerna för svensk fotboll under coronaepidemin.
Sedan tidigare har Regeringen och Folkhälsomyndigheten möjliggjort resor under sommaren - givet att du är frisk och följer rekommendationerna - vilket betyder att all tävlingsverksamhet i svensk fotboll kan vara igång från 14 juni.

Coronautbrottet innebär stora påfrestningar på vårt samhälle. Svensk fotboll har ett ansvar att bidra till att konsekvenserna blir så hanterbara som möjligt och att så få som möjligt drabbas. SvFF har därför tagit fram riktlinjer och rekommendationer till stöd för föreningar, distriktsförbund och andra berörda parter.

Vårt förhållningssätt i rådande läge är att anpassa vår verksamhet och vidta de åtgärder som situationen kräver. De beslut vi tar baserar vi på den information som finns tillgänglig, och på regeringens och ansvariga myndigheters direktiv. Samtidigt är vi medvetna om att situationen förändras hela tiden och att vi kan behöva ompröva ställningstaganden.

Behovet av att minimera risken för smittspridning får betydande påverkan på tävlingsverksamheten över hela landet. Hälsan kommer i alla lägen först – det har varit utgångspunkten både för de beslut som styrelsen fattat gällande SvFF:s tävlingar, och för de rekommendationer man har tagit fram till distriktsförbunden avseende distriktens tävlingar.

SvFF har tagit fram riktlinjer och rekommendationer som alla delar av fotbollsrörelsen bör förhålla sig till. Vi tror att dessa kan vara ett bra stöd som gör det enklare för föreningarna att ta hand om sin verksamhet och fatta beslut i en utmanande tid.

Alla måste dock vara införstådda med att läget kan skifta snabbt – nya beslut från myndigheter kan komma, situationen kan både förvärras och förbättras. Dessa rekommendationer och riktlinjer kan därför behöva uppdateras (i princip bör man utgå från att detta kommer att hända). Om så sker kommer SvFF meddela alla berörda på snabbast möjliga vis.

Riktlinjedokumentet nedan senast uppdaterat 26 juni 12.00

Läs SvFF:s uppdaterade beslut, riktlinjer och råd här (pdf) Uppdaterat 2020-06-26 12:00

Enklare sammanfattning av SvFF:s riktlinjer

Varför ingen publik?

FHM - Nya allmänna råd: Håll avstånd och ta personligt ansvar

Utbildningsläger för spelare födda 2006

Helgen 22-23 augusti kommer Norrbottens Fotbollförbund genomföra utbildningsläger för alla spelare födda 2006. Alla intresserade spelare är välkomna att anmäla sig!

Flickornas läger genomförs i Piteå, Bergsviken och pojkarnas läger i Alvik.

I år kommer vi inte ha övernattning utan det blir ett endagarsläger där spelarna delas upp på en av dagarna. Heldag från 9-19 med både träning, teoripass och annat i utbildningssyfte. Måltider ingår under dagen. Kostnad 300 kr/spelare, faktureras föreningen.

Anmälan Pojkar

Anmälan Flickor

Intresseanmälan UEFA-B 2020/21

UEFA-B

Intresseanmälan för tränare i Norr-och Västerbotten av Tränarutbildningen UEFA-B

Utbildningen är riktad mot seniortränare.

Utbildningen är i 6 (13 dagar) moduler och kommer genomföras under tiden oktober-mars 2020/21

Prel. orter är Piteå, Luleå och Umeå

Anmäl intresse till Norrbottens FF och per-hakan.taavo@norrbottensff.bd.se

UEFA B

Välkommen till Svenska Fotbollförbundets
seniortränarutbildning UEFA B!

I utbildningen UEFA B förbereds du för att möta spelare som har erfarenheter av utbildning enligt SvFF:s spelarutbildningsplan. Kursen UEFA B bygger vidare på spelarutbildningsplanens nivå 4, som omfattar 16–19 år, och har en seniorinriktning där matchen och tävlingsmomentet har högre prioritet än i SvFF:s ungdomstränarutbildningar. I kursen UEFA B möter du ett innehåll som ger dig kompetens att coacha ditt lag mot både resultat och utveckling. En toppmodern tränarutbildning med hög ambitionsnivå.

Du får en gedigen introduktion i spelets alla delar och hur du kan planera och genomföra träningen för att utveckla spelarnas och lagets förmåga i alla avseenden. Spelförståelse och teknik har en given plats i materialet, och spelsystem, arbetssätt i anfalls-, försvars- och omställningsspel, fasta situationer och målvaktsspelet behandlas. Fysträning och fitness i den moderna fotbollsträningen och värdet av en integrerad och matchlik träning av fotbollsfysiska kvaliteter tas upp mycket utförligt. Planering och organisation av såväl enskilda träningspass som hela säsongen ur både utvecklings- och belastningssynvinkel har ett eget avsnitt.

Den moderna fotbollspedagogiken framhålls, och du får arbeta med ditt ledarskap i det viktiga avsnittet om ledarskap och lärande. Du får bekanta dig med lärande- och coachningsmetoder som modellinlärning, guided discovery och instruktionsmetodik för att bredda ditt register.

Områden som kost och prestation och även en grundläggande del om fotbollsskador har sin plats i materialet. Du får också möjlighet att utveckla din förmåga att observera och analysera matcher samt att leda laget under match genom att skapa effektiva matchplaner med en vinnande taktik.

I utbildningen ingår också ett omfattande och mycket inspirerande webbmaterial med filmer, arbetsuppgifter och fördjupningstexter.

Slutligen: Din positiva attityd till att utveckla dina fotbollskunskaper kommer att, tillsammans med de övriga kursdeltagarna och de kursinstruktörer du möter under utbildningen, garantera en kurs av hög klass som ger dig alla möjligheter att höja din tränarkompetens.Målvaktsträning för Ungdomsmålvakter Lördag 4 Juli

Välkommen på målvaktsträning för Ungdomsmålvaker i Norrbotten !

Målgrupp: 10-16 år både tjejer och killar

Dag: Lördag 4 Juli

Plats: Rutvik, Luleå Myggvallen

Tid: 9.45-15.00

Anmälan

Klart med ny Kanslichef

Ett känt namn inom fotbollskretsar i Norrbotten tar över som kanslichef för Norrbottens Fotbollförbund. Andreas Eriksson väljer att lämna för nya utmaningar som klubbchef för IFK Luleå. Michael Fleuron träder in ny i rollen, många förknippar honom med Bergnäsets AIK, har också lång erfarenhet i styrelse och kommittéer inom Norrbottens Fotbollförbund, är även aktiv inom SvFF:s anläggningskommitté.

- En mycket bra lösning, vi får in en erfaren person på en viktig position inom Norrbottens Fotbollförbund. Speciellt viktigt i nuläget då ett stort förändringsarbete pågår inom Svensk fotboll, känns då mycket tryggt med Michael, säger Robert Lindström ordf. Norrbottens Fotbollförbund.

Michael Fleuron tillträder som kanslichef från och med 3 augusti, han kommer fortsatt att ha kvar sin tjänst på deltid hos RF SISU Norrbotten.

- Känns som en bra lösning för alla parter. Tryggt att komma till en väl fungerande organisation med kompetenta medarbetare, som jag alla känner sedan tidigare, säger Michael Fleuron, tillträdande Kanslichef.

Spelformsutbildning 3 mot 3, 5 mot 5 - tisdag 2 juni

Välkomna till Webbutbildning (finns platser kvar)

Spelformen 3 mot 3 och 5 mot 5, 2 juni kl 18.00-ca 20.30.

Uppkoppling via

https://adv.ucs.ricoh.com/meet/45496114

Läs mer:

Ni kommer att se på en del filmer under utbildningen (spelformer 3 mot 3 och 5 mot 5)

Gå in på denna sida och ha den öppen så får ni information om vad ni ska se på

https://utbildning.sisuidrottsbocker.se/fotboll/tranare/spelarutbildning/svffs-spelarutbildningsplan/utbildning/

Gå in på SvFF Spelarutbildning-Utbildning-Spelformsutbildning 3 mot 3 och 5 mot 5

Visa fler nyheter
Visa alla nyheter